Učesnici

Bezdan, Stanko Kovačević – Srbija

Bio: Kovačević Stanko (1996). Završio srednju školu u Podgorici i Beogradu. 2014. upisao Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu gdje trenutno pohađa treću godinu studija. Pored studija arhitekture bavi se muzikom, pisanjem i crtanjem. Učestvovao na nekoliko grupnih izložbi u okviru grafike i arhitektonskog projektovanja u galerijama i muzejima u Beogradu.

Bezdan

– Stoji kod kutije. Kod čega? – Kod kutije. Kakav je to kod? – Ma znaš sigurno, binarni. Ali ne pričam o tome. Nego? – Pa o tome kako stoji kod kutije. Ko? – Onaj čovjek, zar ga ne vidiš? A, da, sad vidim. Šta radi? – Čita kod. Stoji kod kutije i čita kod? – Da, o tome ti pričam čitavo vrijeme. Dodji da pogledaš. Idem, šta je ovo? – Bezdan. Evolucija čovjeka koja ide ka robotizovanju života dolazi do spoznaje da čovjek sve više razmišlja kao računar. Da li možemo da živimo bez tog vida tehnologije ili barem da mi koristimo mašinu, a ne ona nas?

Tehnički opis

Struktura se sastoji od komada crnih transparentnih pleksliglas ploča dimenzija 60/60/0.3cm koje formiraju kocku zadate dimenzije. Na pločama je ugravirana tema projekta „Pad_u_budućnost“ pretočena u binarni kod(0 i 1). Predloženi broj ploča u projektu je 10-12kom. ali sa povećanjem transparentnosti materijala i taj broj može da se poveća. Ploče se uvezuju providnim najlonom za ribolov (silkom) kako bi se očuvao opažaj strukture koja lebdi u prostoru. Ritam rastojanja ploča je nastao proizvoljno, aluzijom na pad u budućost.  

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+