Učesnici

Black books, Lea Embeli – Srbija

Bio: Lea Embeli je rođena 03.08.1994 u Pančevu. Zavrsila OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ i SMŠ „Jovan Bandur“. Student četvrte godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nikole Božovića na odseku primenjenog slikarstva. U toku studija izlagala je na više grupnih izlozbi u okviru I van fakulteta. Ilustrovala je udžbenike od trećeg do devetog razreda iz engleskog jezika za prostore Republike Srpske, izdavačke kuće Zavod.

Black books

Ova instalacija simbolizuje s jedne strane gubitak značaja knjiga u savremenom društvu dok sa druge strane simbolizuje gubitak želje za saznanjem i napredovanjem čoveka. Da li nam olakšice koje pruža napredak tehnologije i neograničen pristup informacijama i znanju pomažu ili nas količina bespotrebnih informacija i distrakcija odvraća od toga da zapravo bilo šta usvojimo i naučimo? Da li nas sve ovo motiviše da naučimo još više ili nedostatak prepreka i izazova u nama stvara apatiju i nezainteresovanost. Da li nam treba olakšati do te mere, ili nam je bilo bolje kada je knjiga bila jedan od retkihi izvora znanja?  

Tehnički opis rada

Instalacija se sastoji od knjiga raznih dimenzija, naređanih i fiksiranih u oblik kocke 60×60, koje bi bile u potpunosti ofarbane crnim sprejom. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+