Učesnici

BUĐENJE, Bojana Bodiroga – Srbija

Bio: Rođena 21.10.1984. u Beogradu, Srbija. Diplomirani inženjer mašinstva Univerziteta u Beogradu, smer hidroenergetika. Od 2013. godine bavi se izradom nakita, bedzeva, sitnih ukrasnih predmeta. Od sredine 2016. godine aktivno se bavi 3D kolažom. Slobodne aktivnosti -3D CAD dizajn, 3D papercraft dizajn, crtanje, čitanje, pisanje, bavljenje fotografijom, linorez, šivenje, joga. Izložbe: – samostalna 16.-23.03.2017, noćna galerija Petak, izložba „3 u 1 “ – kolektivna izložba 9.02.-22.02.2017. , noćna galerija Petak, izložba „Beskrajnost “ – kolektivna izložba 20.04.-27.04.2017. , noćna galerija Petak, izložba „Impuls”

Buđenje

„Buđenje“ je deo autorskog projekta pod nazivom „Misao na sceni“, koji je usmeren na nevidljivu i ljudskom oku nesagledivu mrežu kreativnog i duhovnog potencijala kolektivne ljudske svesti, gde ‘upleteni’ pojedinac otkriva svoju jedinstvenu ulogu, kao i na simbolizovanje važnosti bezvremene i večne potrebe stvaraoca za kritičkim osvrtom, koji podstiče nastajanje novih, svežih misli i ideja, protkanih kroz novonastala umetnička dela. Konceptualno, „Budjenje“ se bavi razradom kritičke misli autora o sopstenom indentitetu i otvaranju svesti o samom sebi, a obuhvata sledeće (istim redom priložene fotografije): – Budjenje- upoznavanje sopstvenog bića kao celine, intelekta, emocija i duhovnosti i uočavanjem prostora i okolnosti koje nas okružuju, spoznaja o granicama koje smo uspostavili i koje zelimo da probijamo, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života, izlazak iz granice komfora – Razgovor s Bogom- dalje prodiranje u istinsku prirodu sopstvenog bica i otkrivanje potisnutih emocija i stvorenih barijera tokom života -Suština- spoznaja i prihvatanje dualne ljudske prirode, svega dobrog i loseg u nama, davanje vrednosti istinskom potencijalu, umesto puke borbe, dokazivanja i lakomosti prema materijalnim vrednostima -Zlatna sredina- simbolični prikaz jedne od mnogobrojnih geometrijskih formi tzv. Fibonaćijeve sekvence, opšte poznate i kao zlatni presek ili rez, simbol sklada u vizuelnim umetnostima, pored matematike i same prirode. Čovekovo traganje za balansom u životu -Molitva (Hram ljubavi)- simbol nisko frekventnih pozitivnih vibracija, duševnog mira i strpljenja, oslobađanje od mračnih imaginacija života i budućnosti, upoznavanje sa jačinom duhovnog bića, nova životna perspektiva Pored ovoga, projekat Buđenje je ispraćen istoimenim stihovima autora: Buđenje Ne govori, oseti Oseti i udahni boju koja nadolazi Sloboda je iskra koja svoju boju menja Bez posebnog htenja, Bez straha, sve do potpunog ispunjenja Kad pušta da zagolica, boli, lebdi I voli, Pa i da hrabro strada, iz skoka se najdublje pada.. Ali gle čuda! Zar je u očaju beskraj?! To je onaj odbljesak, u pustoj tami sjaj.. Najtopliji je Njegov zagrljaj! Tamo gde se boje jedna s drugom sjedine, Kada svetlo zarobi senke i ukaže put Istine. 

Tehnički opis

tehnika: 3D kolaž (3D CAD dizajn, 3D CAD papercraft dizajn, crteži i digitalne grafike) medij: balza drvo, papir, reflex folija, alu žica, laka mrežasta tkanina dimenzije (redom): 12x8x3 cm; 12×9,5×3 cm; 11×10,5×3,5 cm; 11×11,5×3,5 cm; 12x10x3 cm ; 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+