Učesnici

Flow of Parity, Ivana Knežević – Srbija

Bio: Moje ime je Ivana Knežević, rodjena sam 23. septembra 1983 godine u Čačku, diplomirala sam dizajn enterijera na fakultetu humanistickih nauka u Nišu. Po srednjoj stručnoj spremi sam dizajner grafike, koji sam zavrsila u srednjoj umetničkoj školi u Nišu. Trenutno živim i stvaram u rodnom gradu, Čačku. Bavim se i pedagoskim radom na polju likovne pedagogije. Nisam samostalno izlagala, poslednje izlaganje je bilo na 13. međunarodnom bijanalu minijature u Gornjem Milanovcu,ali sam imala dosta grupnih izložbi. Ovo je moj pokušaj da svoj rad prikažem publici, kao pojedinac i samostalni umetnik. Sfere mog interesovanja su jako široke od klasičnog slikarstva do modernog izraza. Bavim se raznim tehnikama zidnog slikarstva kao i oslikavanjem stakla, keramike i tekstila. Medijumi u kojim se izražavam su vrlo različiti. Radim na platnu, medijapanu, staklu, koristim čak i materjale kao sto su klirit, žica, metal, stiropol, drvo a i dimenzije mojih radova su različite, od minijatura do velikih formata.

Flow of Parity

Put u potrazi za koloritom i materijalom najboljim za prikaz promena i metamorfoza prirodnog u veštačko i obrnuto. Eksperiment sa materjalom i promena dvodimenzionalnog u trodimenzionalno. Upotreba prirodnih i vestačkoih materijala, drveta, žice, klirita. Koncept produženja i uvećanja broja slika iste priče. Pejzaž kao večita inspiracija vidjena kroz polomljeno staklo, geometrizacija I pronalaženje stilizovanog rukopisa prirodnog toka i pokreta. Eksperiment koji uključuje svetlo i poziciju posmatrača u odnosu na delo kao put ka novom dozivljaju istog. Igra svetla, senki i reljefa, matiranih i sjajnih površina. Izložba je zamisljena kao šetnja kroz iskrivljeni i svet asocijacija i izlomljenog stakla. 

Tehnički Opis

Dimenzije ovih slika koje predlažem za izložbu su od 40x60cm do diptiha veličine 100x300cm. Vecina radova nije uramljena a podloga na kojoj su radjeni su karton, medijapan i lesonit, sa izraženom teksturom, i različitim lkombinacijama materjala i medijuma . Svi radovi su radjeni kombinovanom tehnikom sa intervencijama od ručno bojenog klirita, drveta i žice, od kojih du tri rada diptisi.Svi radovi su nastali u periodu od kraja 2014. do septembra 2016. godine. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+