Učesnici

Kako god okreneš, Lea Embeli – Srbija

Bio
Lea Embeli je rođena 03.08.1994 u Pančevu. Zavrsila OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ i SMŠ „Jovan Bandur“. Student četvrte godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nikole Božovića na odseku primenjenog slikarstva. U toku studija izlagala je na više grupnih izlozbi u okviru I van fakulteta. Ilustrovala je udžbenike od trećeg do devetog razreda iz engleskog jezika za prostore Republike Srpske, izdavačke kuće Zavod.

Kako god okreneš

Osnova rada je zapravo mehanizam rubikove kocke, međutim sve strane kocke su crne. Ova izmena boja u postpunosti poništava zamisao iza rubikove kocke i onaod jedne logičke igre postaje nelogična besmislica koja ostaje ista „kako god okreneš. Simbolika ove kocke za mene predstavlja apatiju i inertnost savremenog čoveka. Stiče se utisak da on ,kao što i tema kaže. „pada u budućnost“ i odbija da učestvuje u onome što se oko njega dešava i uporno pronalazi izgovore da tako i ostane. Svi postaju pasivni prolaznici i sve je crna rubikova kocka koja, ima mehanizam i mogućnost da se menja ali se ne vidi zašto bi to uopšte bilo potrebno kada je sve ionako crno. 

Tehnički opis rada

Kocka bi bila napravljena sa pravim mehanizmom rubikove kocke, koji je prikazan u prilogu. Potreban je jedan centralni krstasti mehanizam na koji je prilepljeno 6 kocki, pored toga je potrebno 8 kocki za ugove i još 12 kocki koje idu između centralnih i kocki sa uglova. Kockei imaju nastavke koji idu sa unutrašnje strane konstrukcije, tačan izgled se vidi na fotografijama u prilogu. Sve kocke se povezuju mehanički i nema potrebe za lepljenjem delova.. Materijal za pravljenje bi bio stirodur, s tim što je to podložno promeni. 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+