Učesnici

Lajk, Ivana Radojičić – Srbija

Bio: Bavim se umetnošću već dugi niz godina i u različitim formama. Uglavnom slikam ikone ali se pored toga bavim i Art brut formom. Sa ikonama i slikama sam učestvovala na grupnim izložbama u: Šapcu, na bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu, galeriji Singidunum, Kući kralja Petra itd. Autor sam romana Šifra Ceremonyal a pored toga su mi radovi objavljeni u različitim zbornicima proze i poezije.

Lajk

Rad prikazuje obrise anđela od belog kartona koji je obešen o konopac. Sa svih strana oko njega na žicama su okačeni simboli Facebook-a tj like palac koji se pružaju ka anđelu. Na ovaj način želim da pokažem budućnost kao vid otuđenja u kojoj se sve odvoja na društvenim mrežama. Na taj način dobija se jedna lažna slika o životu, svetu, umetnosti i ostalim esencijalnim stvarima. Anđeo, kao simbol dobrote, čistote, vesnik dobrih vesti, simbol umetnosti i vere izvršio je online samoubistvo na koje je jedina reakcija karakterističan simbol palca.

Tehnički opis

Anđela već imam pripremljenog. Od ostalog materijala neophodno je nekoliko metara žice koja će moći da se provuče kroz materijal kutije kako bi se pružala sa svih strana centralno ka anđelu i otstampan simbol LIKE na debljem papiru. 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+