Učesnici

(Ne) igra na sreću, Mia Maraković i Bianka Garčević – Hrvatska

BioMia Maraković rođena je 1990. u Zagrebu. Završava srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna 2009. godine, a 2011. upisuje preddiplomski sveučilišni studij Likovna kultura na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kojeg završava 2014. godine te stječe zvanje Sveučilišna prvostupnica (baccalaurea) edukacije likovne kulture. Iste godine upisuje diplomski sveučilišni studij (smjer slikarstvo). Sudjelovala je na likovnim kolonijama na Visu, Rovinju , Zaprešiću , Gusakovcu, Oroslavlju, Plemenitašu ( Gorski Kotar). Do sada je imala tri samostalne izložbe u Osijeku (GALERIJA OKO) , u Zagrebu (ACADEMIA MODERNA) i u Zagrebu (GALERIJA PIKTO) te izlaže na tridesetak skupnih izložbi u Zagrebu, Makedoniji, Srbiji, Đurđevcu, Samoboru, Varaždinu i Zaprešiću od kojih ističe 33. Salon mladih (Zagreb), Osten biennale crteža (Skopje), Novembarski likovni salon vizualnih umetnosti (Srbija), Student International Art Biennial – SIAB (Skopje). Pročitajte više

Bianka Garčević rođena 1993. godine u Beogradu. Završava srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna 2012. godine, a 2015. Godine upisuje preddiplomski sveučilišni studij Likovna kultura na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na skupnim izložbama u sklopu „Domijade“ u Etnografskom muzeju, Zagreb, godine 2010. , 2011. I 2012. godine, a u Kulturnom centru Dubrava, 2011. godine, izlaže u sklopu projekta „Ritam 2“. Sudjeluje na likovnoj koloniji u Novoj Gradišci 2016. godine. Ima iskustva kao voditeljica likovnih radionica animiranog filma, „Baltazar“, na „Pula film festivalu“, godine 2013., 2014. , 2015. Voditeljica je dječjih likovnih radionica u „Gradskoj knjižnici Nova Gradiška“, 2015. godine.

(Ne) igra na sreću

Prolaznost vremena vodi nas budućnosti i ono je neizbježno, ali načini i putevi kojima možemo ići prema njoj, ono su na što možemo utjecati. Kocka kao objekt koji koristimo u igrama na sreću u ovom je konceptu u potpunosti izvađena iz konteksta hazarda. Ona sama postaje igra ako mi s namjerom i svjesno odabiremo broj koji želimo. Takva „igra“ daje nam mogućnost odabira i utjecaja na ono što nam donosi prolaznost vremena.  

Tehnički opis rada

Kocka je interaktivni umjetnički objekt koju posjetioci ne bacaju već je uzimaju u ruke i izabiru broj koji hoće. Izrađena je od stiropora i obojana akrilnim bojama. Kocka se nikako ne smije bacati da se ne ošteti, već se podiže s poda i odabirom broja spušta na pod. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+