Učesnici

Nije baš Viler, Jelena Dinić – Srbija

Bio: Završila sam srednju medicinsku skolu „Beograd“ i radim petnaest godina u predškolskoj ustanovi Rakovica. Učestvovala sam u dve umetničke radionice Tanje Ostojić „Misplaced woman “ i „Radionica dokumentarnog veza“ autorki Tanje Ostojić i Vahide Ramujkić. Na ovoj poslednjoj sam „pogurana“ da počnem sa vezom.

Nije baš Viler

Radovi su nastali u toku i nakon bolničkog lecenja kao reakcija usled slobodnog pada u budućnost. Odražavaju neizvesnost,strahove,bolove,gubitak kontrole nad sopstvenim telom,disfiguraciju („surgical suture and knot tying techniqie“),psihičke probleme usled nemogucnosti zdravstveno sistema da pruži podršku osim proste „zamene“ delova(„izlaz u slučaju nuzde“). Vez je ono što je postalo medij da izrazim,da ispovratim sve što se kuva u meni. Nacrtam problem i izbodem ga oštrom iglom. Recimo rad sa leptirima predstavlja moj odnos sa bliskim osobama, konkretno odnos sa suprugom a ujedno su krila leptira slika mojih dojki snimljenih mamografom. Rad sa izvezenom lobanjom govori mislim dovoljno jasno da posle svega radim isključivo ono što želim, bez kompromisa osim ako time ne ranjavam drugog. 

Tehnički opis

Vez pamucnim i hiruskim koncem na raznim vrstama pamucnim platna. Radovi će biti uramljeni u goblenske ramove i pricvršćeni na unutrasnjim stanicama kutije.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+