Učesnici

Pejzaž, Đorde Petrovic – Srbija

Bio: Đorđe Petrović rođen je 14. novembra 1992. godine u Beogradu. Završio je srednju školu Tehnoart 2011. godine. 2015. godine diplomira na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku grafika i knjiga i iste godine upisuje master studije na istom fakultetu. Tokom studija učestvuje na raznim grupnim izložbama u oblasti grafike i drugim umetničkim i dizajnerskim projektima. Veljko Petrović rođen je 17. aprila 1982. godine u Beogradu. Završio je srednju arhitektonsku školu 2000. godine i odmah započeo stažiranje u arhitektonskom birou „ARC“. Posle završene vojne obaveze 2002. godine zaposlio se u istoj firmi, a 2012. je završio fakultet (Akademija lepih umetnosti, odsek – Dizajn enterijera i nameštaja) sa zvanjem „diplomirani arhitekta“. Radio je na raznim projektima kao što su projektovanje jednoporodičnih kuća, poslovnih prostora, stambenih i stambeno-poslovnim prostorima, prodajnim prostorima, kao i na razradi projekata fabrika i klanica, a takođe i na rekonstrukcijama ambasada.

Pejzaž

Ideja prijekta je da se napravi živa instalacija koja će svoj život početi tokom ovog meseca (početkom maja, kada je će biti završena), dostići određeni stepen razovja u okviru izložbe i nastaviti samostalno da se ravija po završetku izložbe. Prikazujući apokaliptičnu budućnost, cilj je da se formira minijaturni pejzaž u okviru koga će postojati nekoliko vrsta biljaka i insekata (ukoliko insekti svojevoljno ne napuste instalaciju) koji ce koegzistirati u tom habitatu dok instalacija bude postojala. Instalacija će na završetku projekta biti mnogo bogatija nego na prikazu u prijavi. Govoreći o večitoj borbi čoveka i prirode ova instalacija opiseje konačni ishod i pobednika te borbe. Ovim projektom i malim osvrtom na sve popularniju temu ekologije opomenili bi ljude koliko je bitno da vode računa o prirodi i svom okruženju jer je scena koju prikazujemo jedan od veoma mogućih scenarija koji se mogu desiti u budućnosti.

Tehnički opis

Crna kocka dimenzija 60x60x60 cm sa tri otvorene strane napravljena je od recikliranog, obrađenog drvenog materijala (laminata) koji je povezan šrafovima i ekserima a unutrašnjost kutije predstavljena je kao minijaturni pejzaž popunjen zemljom sa biljkama, drvetom, starim žicama i kablovima ,kamenom i metalnim detaljima koji služe da bliže dočaraju atmosferu postapokaliptične budućnosti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+