Učesnici

Pogled, Sara Stanojević – Srbija

Bio: Završila srednju „Školu za dizajn“ u Beogradu, odsek ambalaža, kasnije upisala i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, takodje u Beogradu, smer Fotografija. Uspešno se bavi grafičkim dizajnom, fotografijom i ostalim granama umetnosti. Sa koleginicom sa fakulteta vodi atelje koji se bavi slikarstvom, dizajnom, fotografijom, kao i ručnom izradom predmeta i poklona. Učestvovala na svetskom bijenalu studentske fotografije u Novom Sadu, BlackBox 2016, i na još nekoliko manjih grupnih izložbi.

Pogled

Pogled na budućnost ili razmišljanje o budućnosti često izaziva strah i negativnu sliku kod ljudi. Vreme u kome živimo nije lako i puno je prepreka i muka koje neretko čoveka dovedu do najmračnijih misli. Stilizovanim crtežom, čoveka koji sedi na rubu litice i gleda sa razočarenjem pognute glave u ponor razmisljajući da li da skoči odnosno prepusti se i padne, dok ga sa leđa obasjavaju zraci, želim da prikažem taj najmračniji momenat u čovekovoj glavi kada sve što može da vidi pred sobom je mrak i ambis dok se svetlost i nada ne znajući kriju tik iza njega.  

Tehnički opis

Kutija će biti zatvorena sa svih strana i imaće samo jedan kružni otvor sa jedne strane (kao špijunku). Unutar nje iznad kružnog otvora će se nalaziti UV neonka koja će obasjavati unutrašnjost kutije. Crtež čoveka koji sedi na litici će biti urađen belom trakom (izolir ili nekom drugom) koja će pod UV zracima da sija i stvara kontrast unutar mračne kutije i crteža, da bi se doprinelo dramatičnosti prizora. 


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+