Učesnici

Prasak, Emilija Zlatković – Srbija

Bio: Arhitekta Emilija Zlatković, diplomirala je 2013. godine na Arhitektonsom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Učesnik je mnogobrojnih radionica i konkursa. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Prasak

Umetnost, ambivalentno ne samo što sebe priznaje kao delatnost u sferi javnog interesa već i zato što ponekad nekritički doprinosi unapređenju i napuštanju tradicionalnih praksi. „Crna kutija“ inicirana je pojmom PRASKA koji se u kontekstu umetnosti odnosi i odražava na fundamentalne promene okruženja i daje u razmatranje promenljive porebe u umetnosti. Iskustveno tragajući za novim i zavirujući u sebe, umetnik neprestano izviruje.

Tehnički opis

„Kutija“ dimenzija 60x60x60cm u čijem središtu se nalazi „kutija“ manjih dimenzija. Jedna strana veće kutije odgovara strani manje kutije koje se na taj način povezuju. Polazeći od kompleksnosti geometrije, krajnji ishod predstavlja unije „tela“, koja ne uslovno, u okviru zadatog poligona utiču na formiranje otvora i zaseka na samoj spoljašnosti i omogućavaju dopiranje dovoljne količine svetlosti u unutrašnji prostor.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+