Učesnici

PRESEK DESIGN STUDIO

Studio Presek (Ksenija Josifović & Miroslava Đorđević) je stacioniran i oformljen u Beogradu 2013 godine. Studio su osnovale diplomirane arhitekte unutrasnje arhitekture Miroslava Djordjevic i Ksenija Josifovic. Filozofija dizajna bazira se na jednostavnosti forme, velikoj posvecenosti detalju i odabiru materijala, kao i ravnotezi oblikovanja objekta iz razlicitih perspektiva karaktera, a srodnih senzibiliteta autora. Njihov dizajn je oblikovno tretiran sa namerom da se postigne idealan sklad izmedju tradicionalnog i savremenog. Presek je multidsciplinarni dizajn studio, domen njihovog rada obuhvata industrijski dizajn proizvoda, enterijera, set dizajn, artdirekcija, graficki dizajn, dizajn ambalaze itd.

O PROIZVODINMA:

OPOZIT ogledalo kakrkterise jednostavna igra linije i povrsine cistog minimalistickog izgleda.
Igra punog I praznog, svedena je na odnoso celicne cevi koja gradi O konstrukciju I balansira u kombinaciji sa ogledalskim punim krugom.
Ta kombinacija rezultirala je lepotom balansa između punog i praznog. Ovo ogledalo prilagodljivo je svakom tipu prostora, javnom ili privatnom. Opozit ogledalo pruza mogudjnost odlaganja raznih aksesoara sa stilom. Na 54. Beogradskom sajmu nameštaja, 2016. godine, Opozit ogledalo je dobilo nagradu Zlatni ključ, za najbolje prateće elemente enterijera, proizvod je dizajniran za GIR.

Kotlić lampa je produkt stilizacije upotrebnih predmeta koji se koriste u svakodnevnom životu, a deo su Srpske tradicije i kulture. Geometrijska svedenost ovih predmeta omogućila nam je igru u vidu minimalnih intervencija i laku primenljivost na novi objekat – lampu. Forma tronožca često je zastupljena u predmetima pokućstva u Srbiji: hoklicama, čivilucima, tronožac u ulozi nosećeg elementa kazana za kuvanje, itd. Dok je u nasoj interpretaciji tronožac noseća konstrukcija sijalice koja slobodno visi u prostoru. Lampa je montažno-dempntažna.

Sto sinteza je stilizacija mladog drveta sa metalnom potporom, kako bi se ono zdravo razvijalo i u tom procesu bilo zaštićeno. Konstrukcija stola pruža snažnu strukturu koja nosi ploču stola, ali ujedno ona gradi i integrisanu činiju za voće koja se nalazi iznad same ploče. Elegancija tankih žica koje grade konstrukciju savršena je u kombinaciji sa punoćom drvene ploče. Ta kombinacija rezultirala je lepotom balansa između punog i praznog. Ovaj sto je prilagodljiv svakom tipu prostora, javnom ili privatnom. Sinteza će skladištiti vaše omiljeno voće ili biljku i šoljice kafe sa stilom.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+