Učesnici

Runaway, Željana Stojanović-Srbija

Bio: Željana Stojanović rođena je 1994. godine u Beogradu. Završila je Školu za dizajn, odsek likovni tehničar i 2013. godine upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu .Trenutno je student četvrte godine primenjenog slikarsva u klasi prof. Nikole Božovića . Učestvovala je na više grupnih izložbi u različitim oblastima umetnosti 

Runaway

Svesni da postoje okolnosti na koje ne mogu da uticu, mladi stvaraju svoj medjuprostor i medjuvreme u kome grade svet potencijanih resenja ali i svet koji se ponekad odrazava kroz privremeni beg upravo od surove realnosti i nemoci da se bilo sta ucini. Pad u buducnost u mom radu ogleda se kroz predstavljanje zurki i atmosfere koja vlada medju mladima i koja ce se i u buducnosti odrzavati bez obzira na to da li ce se ista u medjuvremenu promeniti u bilo kom smeru. To je beg u vidu razonode, crna kutija u kojoj su ljudi u zarobljeni i nemocni, ali u isto vreme i slobodni da rade šta god pozele. 

 Tehnički opis

Trenutna ideja za predstavljanje slika na crnoj kutiji jeste da kutiju oslikam akrilom uz mogucnost dodavanja pleksiglasa i eventualno uz osvetljenje neonskih lampi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+