Učesnici

SecretArea – Milena Jovanović, Alica Pancer, Tomica Perković, Ivan Goran Žunar (Srbija)

Author Bio:
Alica Pancer, nezavisna produkt dizajnerka, diplomirala na Studiju dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Milena Jovanović, industrijska dizajnerka, diplomirala na odsjeku Industrijskog dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu.
Ivan Goran Žunar, grafički dizajner, diplomirao na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smer Dizajn grafičkih proizvoda.
Tomica Perković, apsolvent diplomskog studija Oblikovanje proizvoda od drva na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

SecretArea

Nastao u sklopu projekta Practicing design- radionice Home Office, organizovane od strane Hrvatskog Dizajnerskog Društva i tvrtke Prostoria, koncept SecretArea suvremena je interpretacija sekretera temeljem njegove povijesne tipologije, proizašla iz istraživanja radnih prostora unutar doma, potreba i navika korisnika, atmosfere i osjećanja za koja vjerujemo da su neophodan čimbenik svakog uspješnog dizajna. Uslijed ubrzane komunikacije i mnoštva tehnologija kojima smo svakodnevno izloženi, problem nam je da se izoliramo, fokusiramo i dovedemo u stanje koncentracije neophodne za produktivan rad. SecretArea je intiman prostor; mjesto gdje možete raditi, ali i ne morate; mjesto za vaša promišljanja, koncentraciju i komunikaciju-virtualnu ili pisanim riječima. Fluidan i otvoren, ali u isto vrijeme privatan i pouzdan. Njegov oblik i kvaliteta materijala stvaraju zvučno i vizualno izoliranu sferu. Radna površina u kombinaciji sa inovativnim organizacijskim rasterom paravana u formi čahure reflektira osnovnu ideju predmeta – fleksibilan i dinamičan organizacijski sistem s naglaskom na interakciji između predmeta i korisnika.  

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+