Vesti

19.05.2017

Predavanje Hemofarm fondacije: Doniranje i transplantacija organa “Najvažniji poziv u životu”

Pozivamo vas na predavanje Hemofarm Fondacije na temu: Doniranje i transplantacija organa “Najvažniji poziv u životu”. Predavanje je zakazano za subotu 27. maj sa početkom u 18 časova u okviru programske celine Mikser Talks. 

U Srbiji oko hiljadu ljudi čeka, mnogi od njih već godinama, na najvažniji poziv u životu, poziv kada će im javiti da je pronađen organ za transplantaciju. Cilj kampanje „Najvažniji poziv u životu“ je da podigne svest o značaju donorstva i da kreira nacionalni konsenzus o potrebi  donošenja novog zakona o transplantaciji, jer podizanjem svesti o značaju donorstva se podiže broj transplantacija u Srbiji.

Prisutnima će se obratiti:

  • Ivan Lalić, direktor Mikser festivala
  • Sanda Savić, Senior direktorka korporativnih poslova i komunikacija kompanije Hemofarm
  • Emilija Nestorović, načelnica Odeljenja intenzivne nege za transplantaciju srca Kliničkog centra Srbije
  • Sanja Bojić, pacijentkinja koja čeka transplantaciju
  • Dragan Bjelogrlić, glumac  

Nakon predavanja uslediće potpisivanje donorskih kartica. Ovom prilikom će deo Misker tima potpisati donorske kartice zajedno sa direktorom Mikser festivala Ivanom Lalićem i kreativnom direktorkom Majom Lalić.

Potpisivanje donorskih kartica će se obavljati na info pultu Hemofarm Fondacije na Mikser festivalu.Tokom potpisivanja donorskih kartica, zainteresovanim posetiocima festivala, lekar iz Uprave za Biomedicinu biće na raspolaganju u subotu 27. maja i u nedelju 28. maja od 16 do 20 časova.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+