Mikser Kids

Kultura života, kreativno razmišljanje, ekološka svest i zdrave životne navike formiraju se u najranijem periodu života, stoga su najmlađi posetioci naša strateški najvažnija publika. Kao i svake godine, Mikser festival će i ovoga puta deo programa prilagoditi klincima, klincezama, tinejdžerima i tinejdžerkama.

Tema ovogodišnje Mikser kids zone je „Filantropija”, a zona je osmišljena kao „učionica-radionica“ u kojoj će deca uzrasta od 7 do 18 godina, u inspirativnom prostoru Muzeja nauke i tehnike moći da dizajniraju, uče i upoznaju se sa UN ciljevima održivog razvoja. Trodnevni program KidMaker radionica organizuje KidHub.

Osim KidHub-ovog dela programa, tu je i program koji organizuje Holi Holi, pretežno biti baziran u igraonici Kliker, gde će se u subotu i nedelju održati brojne radionice, igrice i performansi za decu, ali i razgovori i savetovališta za roditelje. 

Takođe, Mikser festival, poznat kao promoter rodne ravnopravnosti, ovoga puta će u okviru Kids i Art zone dati mogućnost određenom broju devojčica, koje se prijave putem formulara, da sa poznatom grafiterkom TKV crtaju mural na zidu kod Muzeja nauke i tehnike, čije će značenje imati veze sa cirkularnom ekonomijom, a sve to Mikser radi u saradnji sa UN Women.

Osim za najmlađe, Kids zona je dovoljno široka i za omladinu, pa će u skladu sa tim u Prvoj beogradskoj gimnaziji tokom festivala biti održane brojne tribine – o nasilju uopšte, ali i onom putem interneta, o mentalnom zdravlju mladih itd.

Mikser teži da bude blizak svim svojim posetiocima i da važne teme prilagodi različitim uzrastima, te se zbog toga smatra porodičnim festivalom, gde svi članovi mogu da nađu svoj kutak. Ove godine zajedno kreiramo svest o razumnijem odnosu prema planeti, a kao što se zna – ona ostaje deci.