Mikser razgovori

Mikser festival nastavlja svoja urbane istraživanja zanemarenih komšiluka i zaboravljene posleratne industrijske arhitekture, ukazajući na značaj njihovih kulturnih vrednosti. Mikser festival 2017 će još jednom pokazati kako industrijsko nasleđe postaje sredstvo urbanih promena, prožeto socijalnim inovacijama, kreativnim i socijalnim preduzetništvom, sudbinski povezano sa svojim prirodnim okruženjem i lokalnim zajednicama. Okupićemo vizionare, profesionalce, entuzijaste, teoretičare, aktiviste i aktere u svim navedenim disciplinama da uče, rade, igraju se, razmenjuju, debatuju, predstavljaju, stvaraju, grade i odgovore na mnoga važna otvorena pitanja.

Program Mikser Razgovori okupiće više od 30 progresivnih, međunarodnih i domaćih stručnjaka iz oblasti urbanog dizajna, arhitekture, dizajna, društvenih nauka, informacionih tehnologija, komunikacija i drugih kreativnih disciplina. Mikser Talks okuplja kako stručnu, tako i širu javnost koja aktivno učestvuje u debatama i razgovorima, dok mladi lokalni talenti učestvuju u radionicama i masterklasovima sa prestižnim predavačima. Počušaćemo da nađemo odgovore na pitanja našeg vremena: Koja je uloga informacionih tehnologija u društvenim izazovima? Koje su inovativni modeli održivosti za nove generacije kulturnih i društvenih centara? Kako da se podigne nova generacija gradskih stručnjaka i građana?

Nordeus Razgovori će nam dati uvid u najnovije trendove u kreativnoj i IT industriji vezane za igrice, UI i UX i VFX. Pored segmenta Digital Arts Expo by Nordeus, gde će biti predstavljene brojne kompanije, u Nordeus razgovorima imaćete priliku da čujete lidere uspešnih kompanija koje grade IT tržište u Srbiji i širom sveta.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+