Program > Muzika

Sale i Sedlari

muzika

Aleksandar Sedlar (1982) je kompozitor, dirigent, multi-instrumentalista i producent iz Beograda.

Kompoziciju je diplomirao 2006. godine na FMU u Beogradu u klasi profesora Vlastimira Trajkovića kao student generacije. Master je završio 2013. u Los Anđelesu na Univerzitetu Južne Kalifornije (USC Thornton) u klasi profesora Donalda Kroketa. Dirigovanje je diplomirao 2016. na FMU u Beogradu u klasi profesora Bojana Suđića.

Njegove kompozicije su sa velikim uspehom izvođene u zemlji i inostranstvu, uvek uz pozitivne reakcije i publike i kritike. U značajnija ostvarenja spadaju: Violinski koncert Magbet, Mesečeva Kći za violončelo, simfonijski orkestar i naratora, Savčo – koncert za alt saksofon, Idi vidi dedu – za ženski hor, klavir i gudače. Sarađivao je sa mnogim eminentnim umetnicima među kojima su Nemanja Radulović, Maja Bogdanović, Patricia Petibon, Goran Bregović i mnogi drugi. Sa Nemanjom Radulovićem učestvovao je kao kompozitor i aranžer na četiri audio izdanja za Deutche Grammophon.

Kao gitarista, aranžer i producent sarađivo je sa najznačajnijim imenima regionalne pop scene među kojima su: Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Marija Šerifović, Viktorija, Vasilisa i mnogi drugi. Učestvovao je u realizaciji preko 50 albuma raznih žanrova.

Trenutno radi na Fakultetu umetnosti u Nišu u zvanju docenta i kao gostujući dirigent u Pozorištu na Terazijama gde je aranžirao i komponovao tri songa za novi mjuzikl „Mr. Dolar“.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
River Stage
25/05/2017
20:30 - 21:45 H