Program >

Analogno/Digitalno

Izložba „Analogno/digitalno“ bavi se jednom u osnovi inženjerskom razlikom, koja je potekla iz tehnološkog razvoja računarstva, da bi vremenom, usvojena od strane kibernetike, potom i kognitivnih nauka, postala kulturna razlika, koja na određeni način opisuje ono što zovemo informatičkim dobom, ili procesom digitalizacije. Retroaktivno, ona označava razliku između dva načina računanja, ili razliku između merenja i računanja.

Izložba o ovoj pojmovnoj razlici govori prevashodno putem predmeta, većim delom iz muzejskog fonda, i artikuliše temu kroz sedam celina: „Analogije“, „Od analognog ka digitalnom“, „Merenje/računanje“, „Kibernetika“, „Mediji i informacija“, „Ulaz/izlaz: kod“ i „Interfejs: od digitalnog ka analognom“.

Kustos izložbe je Saša Šepec, kustos Odseka merenja i računanja Muzeja nauke i tehnike

Izložba je postavljena u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, ustanovi kulture od nacionalnog značaja. Muzej prikuplja, istražuje, štiti i predstavlja javnosti naučnotehnička kulturna dobra, u cilju podizanja naučnotehničke kulture, popularizacije nauke i savremenih naučnih dostignuća.

24/05/2019
25/05/2019
26/05/2019
09:00 - 21:00 H
09:30 - 21:00 H
09:30 - 21:00 H