Program > Muzika

bora dugic

Bora Dugić

muzika

Beogradska publika će 10. juna u Savamali imati priliku da uživa u majstorijama jednog od najistaknutijih umetnika srpske muzičke scene, koji se s pravom svrstava među najveće narodne umetnike u svetu. Bora Dugić je u dosadašnjoj karijeri izdao preko 20 tonskih i video izdanja, snimao je i komponovao muziku za brojne domaće filmove i pozorišne predstave, gostovao na svim kontinentima i održao veliki broj solističkih koncerata, stekavši brojne poklonike u svetu.

Predstavljao je Jugoslaviju i Srbiju na Svetskom festivalu u Moskvi , Međunarodnom sajmu u Hanoveru, dva puta učestvovao na festivalu u Minhenu, a solističke koncerte je održao u brojnim renomiranim koncertnim dvoranama širom sveta poput Sidnejske opere, čikaške “Navy Pier”, minhenske dvorane “Karl Orf” i mnogih drugih.

Pored aktivnog bavljenja tradicionalnom muzikom frule, deo svoje bogate karijere je odvojio i za konstrukciju i izradu najboljih frula, a upravo je taj angažman omogućio da se danas frula svira uz daleko veći izbor tonskih boja, jačine i dinamičke ravnoteže.

Gost večeri je Ljubiša Jovanović.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
10/06/2016
22:00 - 23:30 H