Program > Osetljivi grad

IMG_3643

Branislava Đonin – Info Park

Infopark je jedinstveni centar za pružanje usluga izeglicama koji su zajednički pokrenuli Fond b92 i Trag fondacija. Nalazi se u Beogradu, smešten u vrućoj zoni za izbeglice – u parku pored autobuske stanice. Mi pružamo pomoć, informacije, komunikaciju, podršku, logistiku, orijentaciju i povezanost za ljude u nevolji.

Vremenom, Infopark mreža se proširila do Dimitrovgrada i Preševa, a tokom prvih šest meseci, osoblje Info parka pomoglo je preko 100.000 izbeglica iz Sirije, Avganistana, Iraka i takođe izbeglice iz drugih zemalja koje dolaze iz Makedonije i Bugarske. Info Park čini partnerstvo sa drugim institucijama i organizacijama kako bi osigurao humanitarnu, medicinsku i pravnu pomoć, a zahvaljujući donacijama lokalnih i međunarodnim građana i aktivista, takođe je obezbedio praktičnu pomoć u obezbeđivanju besplatnog prevoza i privremeni smeštaj za najugroženije izbeglice . Sa novo uvedenim merama duž granice Makedonije i Bugarske, Info Park je se prikljucio da pruži pomoć i zaštitu velikom broju izbeglica koji borave u Beogradu više od mesec dana, i za izbeglice koje dolaze u prestonicu sa istoku i juga Srbije.

Info Park je pomogao ovu populaciju kroz distribuciju prehrambenih i higijenskih proizvoda, pružanje informacija o izbeglicama u Srbiji i organizaciju prevoza do prihvatilišta u Krnjači, Banji Koviljači, Bogovađa, Sjenici i Tutinu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
10/06/2016
13:40 - 14:00 H

Učesnici

  • 2013-08-22_01_34_53

    Branislava Đonin

    Branislava Đonin, volonterka info punkta „InfoPark“, u koji migranti svraćaju da se informišu o svojim daljim mogućnostima ili da nešto pojedu.

    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+