Program > Sajam inovacija

Obrazovanje za 4.0 revoluciju

Mi ne pokrećemo promene. Mi stvaramo nova rešenja!

Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting nastala je 2013. godine radi kreiranja zajednice preduzimljivih ljudi koja se bave rešavanjem najvažnijih izazova sa kojima se suočavaju mladi u našem društvu.

Danas je Connecting jedna od retkih organizacija sa teritorije Južnog Banata koja poseduje sertifikat akreditovane organizacije za primenu i unapređenje standarda kvaliteta omladinskog rada. Opšti cilj Connecting-a je da edukuje decu i mlade o društvenom preduzetništvu i kroz programe karijernog vođenja i savetovanja ih podstakne da postanu odgovorni građani i građanke našeg društva.

Connecting deluje na nacionalnom i regionalnom nivou i jedina je organizacija u Južnom Banatu koja je fokusirana na programe u oblasti karijernog vođenje i savetovanje mladih i društvenog preduzetništva. Edukativni programi karijernog vođenja i savetovanja i društvenog preduzetništva realizuju se kroz programe neformalnog obrazovanja i u partnerstvu sa osnovnim i srednjim školama i predstavljaju deo vannastavnih aktivnosti.

Na raspolaganju su svim učenicima uzrasta: Srednjoškolci (15-19 godina) Učenici osnovnih škola (13-14 godina) Eduaktivne programe vode sertfikovani omladinski lideri i radnici koji deci i mladima pružaju odgovarajuća znanja i veštine kako bi bili u stanju da samostalno i promišljeno donose odluke o pokretanju sopstvenog posla, nastavku karijere ili školovanja.

Zahvaljujući podršci naših partnera sve više škola se interesuje za obrazovanje o društvenom preduzetništvu i karijernom vođenju i savetovanju, dok je broj dece i broj mladih koji su uključeni u edukativne programe Connecting-a sve veći, a do danas je više od 2000 dece i mladih učestvovalo u našim obrazovnim programima.

Za kraj želimo da istaknemo da su edukativni programi Connecting-a fokusirani na razvoj veština za 21. vek kod dece i mladih. Veštine 21. veka (životne veštine, veštine pismenosti i znanja) predstavljaju set sposobnosti koje deca i mladi treba da razviju radi postizanja uspeha u doba ekonomije znanja.

Roboti, automobili bez vozača, otključavanje vrata očima su naša realnost. Ove tehnologije već postoje i postaju sveprisutne širom sveta. Ako nismo spremni za ovu promenu u tehnologiji mi ćemo ostati bez dobrobiti i bogatstva koju će ona prouzrokovati. Međutim ako pripremimo svoju decu, ona će biti u prilici da upravljaju tehnologijom, a ne da tehnologija upravlja njima. Film Obrazovanje za 4.0 revoluciju dokumentuje inicijative, lidere u obrazovanju i edukatore koji pokušavaju da prilagode formalni obrazovni sistem ekonomiji znanja i podataka. Film je zapravo alat kojim želimo da zapalimo diskusiju o 4.0 revoluciji širom Srbije sa ciljem da vratimo obrazovanje tamo gde mu je i mesto. Na vrh piramide potreba!