Program > Sajam inovacija

Električna strela

Tim Električna Strela predstavlja Univerzitet u Beogradu, grad Beograd i Republiku Srbiju na najprestižnijem svetskom takmičenju za studente. Uspeh tima je u tome da konstruiše takav bolid, koji osim što je brz, upravljiv i pouzdan, ima i optimalan odnos cene i kvaliteta.

Primenom inovacija i najnaprednijih tehnologija, prvi bolid ovog tima ispuniće visoke standarde Formula Student takmičenja. Ovim projektom podižemo ekološku svest i podstičemo primenu znanja u svetlu održivog razvoja. Električna Strela postoji kako bi studenti imali priliku da samostalno rade i stvaraju, generišu ideje i uvode inovacije. Dragoceno iskustvo i entuzijazam mladih inženjera predstavljaju temelj za razvoj automobilske, ali i drugih srodnih industrija u Srbiji.

Projektovanjem, izradom i testiranjem električnog vozila, naši studenti će steći potrebna znanja i veštine da otvore put razvoju električnih automobila u svojoj zemlji. Kvalitet, inovacije i konkurentnost predstavljaju ciljeve tima, koje planiramo da ostvarimo u narednih nekoliko godina. Stručnost naših inženjera ogleda se u kvalitetu projekta, a njihova kreativnost u inovacijama.

Planiramo da kroz projektovanje i izradu sistema po prvi put viđenih na ovim prostorima, postanemo konkurentni najboljim svetskim timovima, i značajni nosioci tehnološkog razvoja u Srbiji.