Program > Vizuelne umetnosti i performansi

02_The Emigrants_1

Predstava: Emigranti

predstava

Posle Berlina, Praga, St. Peterburga i Budimpešte, predstava Emigranti prvi put u Beogradu.

Berlin je grad snova za sve mlade ljude, a naročito one koji se bave kreativnom industrijom. Kulturna kao i party prestonica Evrope. Ipak – život je život i u svojoj suštini svuda je sličan.

Predstava je nastala iz našeg intimnog sudara sa počinjanjem od nule. Došavši da živimo u Berlin morali smo da ostavimo iza sebe sve naše lične i profesionalne kontakte, sve ono što zovemo svakodnevnicom. Prazan stan i prazan imenik kao nepomični centar vrtloga dešavanja, šarenila kultura i jezika kojima se Berlin tako ponosi. Tako žive imigranti.

Iz ovog praznog stana i praznog imenika nastaje naša predstava, nastaje u toj praznoj dnevnoj sobi, isključivo iz naše želje za igrom i potrebom za pozorištem kao sredstvom komunikacije. Zanosimo se idejom da je naša predstava društveno angažovani čin, utoliko što njome želimo da dokažemo, sebi i drugima, da je pozorišna igra pravo svakoga, i da joj nije potrebna nikakva institucija da bi živela. Osim nas i publike. I, u ovom slučaju, Mikser festivala.

Predstava Emigranti je i sama emigrantska. Ona nema svoju pozorišnu kuću, i do sada je igrana u Pančevu, u Berlinu, Pragu, Budimpešti i St. Peterburgu, gde je i dobila nagradu za najbolju režiju.

Izvodi se na engleskom, srpskom, mađarskom i nemačkom jeziku.

01_The Emigrants03_The Emigrants_2

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
11/06/2016
19:30 - 21:00 H

Učesnici

  • 02_The Emigrants_1

    Miklós Barna and Marija Lipkovski (Tri Groša)

    Miklós Barna – born in Budapest, Hungary in 1987. He grew up in Rome, Italy, but returned to Budapest. There he finishes the Faculty of theater and film. His main focus is on documentary film and video. He loves Marija. He is mostly active in digital media, because he believes in fast and free flow of information. Theater is a part of his life. At the moment he lives and works on relation Belgrade – Budapest.

    Marija Lipkovski – born in Belgrade, Serbia in 1989, where she grew up and finished MA in theater directing at the Faculty of dramatic arts. At the moment she is a PhD student of Scene design in Novi Sad. She loves Miklos. She lives, works and studies on the relation Belgrade-Novi Sad-Budapest. She dreams about theater where the dramatic tention comes not from the text, but from confronting different layers of reality.

    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+