Program > Muzika

web

Esma Redžepova

muzika

Esma Redžepova, po mnogima najlepši glas Balkana, nastupiće na Miksalištu 12. juna, poslednjeg dana Mikser festivala. Tokom više od pet decenija rada, Esma može da se pohvali nastupima na najznačajnijim svetskim festivalima, osvojenim brojnim prestižnim nagradama, ali i bogatim humanitarnim radom i doprinosu opštem boljitku društva. Usvojila je i odgajila čak 47 dece, sponzorisala je otvaranje i obnovu nekoliko bolnica i domova za nezbrinutu decu, a svojom muzikom i radom se aktivno zalaže za romska prava. Nosilac je UNICEF-ove nagrade, a u dva navrata je nominovana za Nobelovu nagradu za mir.

U svojoj dosadašnjoj muzičkoj karijeri, ostavila je iza sebe 20 albuma i preko stotinu singlova, a zahvaljujući neverovatnom glasu, brojnim autorskim delima i višedecenijskom muzičkom angažmanu, priznata je kao jedno od najznačajnijih imena svetske world music scene.

Esmu Redžepovu će publika imati priliku da čuje 12. juna na Mikser Festivalu, kada će nastupiti kao specijalna gošća jednog od najboljih world music grupa i sastava sa kojim je već nekoliko puta sarađivala, sastava Mostar Sevdah Reunion, koji se nakon veoma uspešnog rasprodatog novembarskog koncerta u Mikser House-u, ponovo vraćaju pred beogradsku publiku.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
12/06/2016
22:15 - 00:00 H