Program > Osetljivi grad

01_Eva-Kail-1000px-72dpi1-500x333

Eva Kail – Grad za sve

Kao jedan od vodećih eksperata za Polno planiranje u Evropi, Eva je vodila je oko 60 probnih projekata u domenu stambene izgradnje, saobraćaja, javnog prostora, urbanog razvoja i socijalne infrastrukture. Fokus njenog konkretnog posla je da podrži socijalno osetljive i ciljne grupe koje su orjentisane ka planiranju kulture u raznovrsnim urbanim procesima planiranja grada koji brzo raste.

Pre dvadeset i pet godina, prvi put se u Beču podigla svest o problemima koje žene imaju u planiranju. Od tad je Beč razvio jednu od najširih praksi polnog planiranja u različitim oblastima i različitim nivoima u okviru evropskih gradova. Planiranje i dizajn urbanih tkanina se često bave metama u konfliktu, u Matici uglavnom pod funkcionalnim aspektima. Planiranje polova je strategija koja obezbeđuje kvalitet u domenu socijalne osetljivosti. Cilj je da se kombinuju tehnička sa socijalnom inteligencijom, i da se uzmu u obzir različite potrebe različitih (potencijalnih) potrošačkih grupa i njihovi dnevne navike.

Prezentacija će dati pregled realizovanih Modell projekata, upotrebljenih alata, metoda i strategija za Pošteno podeljenom gradu u pogledu prostora, planiranih obzira i finansijskih izvora. Diskutovaće se o stvarnim izazovima koji nastaju zahvaljujući gradu koji se brzo razvija uz značajnu migraciju i o najvećem broju izbeglica u Austriji.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
10/06/2016
16:00 - 16:30 H

Učesnici

  • eva_kail_03_gross

    Eva Kail

    Eva Kail, rođena 1959. godine u Beču, ima diplomu iz prostornog planiranja i regionalne nauke sa Bečkog univerziteta Tehnike, počela je da radi za grad Beč 1986. Jutta Kleedorfer i ona su zajedno uradile izložbu 1990. godine  pod nazivom „Kome pripada javni prostor? – svakodnevni život žena u gradu“. Godine 1991. je postavljena kao prvi upravnik ženske kancelarije. Godine 1998. je postala upravnik Kancelarije za koordinaciju planiranja i konstrukciju usmerenosti potreba svakodnevnog života i posebnih potreba žena. Od 2010. godine je ekspert za polove u Grupi za urbano planiranje – Izvršna grupa za konstrukciju i tehnologiju.

    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+