Program > Sajam inovacija

Fashion Revolution

Fashion Revolution je najveći modni pokret na svetu, prisutan u preko 110 zemalja. Ova neprofitna organizacija se zalaže za održivo, transparentno i etičko poslovanje u modnoj industriji. Osnivanje pokreta Fashion Revolution vezano je za datum 24. april 2013. godine, kada se u Bangladešu urušila fabrika poznata pod nazivom Rana Plaza. U fabrici su radnici, uglavnom žene, šili odeću za svetski poznate brendove radeći u nehumanim uslovima. Bilans je bio skoro 4000 poginulih i ranjenih. Cilj pokreta je podizanje svesti o negativnim stranama modne industrije u svim njenim fazama proizvodnje, distribucije i potrošnje. Fashion Revolution se zalaže za modnu industriju koja podjednako vodi računa o ljudima, životnoj sredini, kreativnosti i profitu.

U okviru ovogodišnjeg Mixer Festivala, ovaj modni pokret ima čast da organizuje četiri događaja:

-„Fashion Revolution – Fashion Exchange“, našu treću veliku razmenu odeće

– Izložbu studenata modnog dizajna škole za dizajn „Accademia del Lusso“, pod nazivom „I Made My Clothes“

– Projekciju nagrađivanog modnog dokumentarnog filma „The True Cost“

– „Fashion Revolution Voices“, tri predavanja srpskih modnih brendova koji podržavaju održivo poslovanje unutar modne industrije

Takođe, naš nacionalni koordinator Aleksandra Marić, učestvovaće na panelu „Žrtve mode? Put tekstila.“ na kojem će se razgovarati o cirkularnoj ekonomiji u modnoj industriji.

25/05/2019
18:00 - 21:00 H