Program > Osetljivi grad

12961609_460664817472229_8769613452527262697_n

Filip Milenković i Katarina Popović -Techfugees

Podstaknuti neprilikom izbeglica u Evropi, nekoliko ljudi iz tehnološke industrije su stvorili volonterski tim da kreira seriju neprofitabilnih “Techfugees” konferencija i hackathon-a, i da radi sa globalnom mrežom saradnika kako bi se izborili sa najvećom izbegličkom krizom od Drugog svetskog rata, uz pomoć tehnologije.

Događaji su smišljeni tako da povežu tehničke inžinjere, preduzetnike i početne firme sa nevladinim i ostalim organizacijama i da stvore „tehnološki odgovor na izbegličku krizu“. Nakon konferencija i hackathon-a u Londonu, Njujorku, Sidneju i Parizu, Techfugees hackathon je organizovan u Beogradu.

Techfugees beogradski događaj je skupio učesnike iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne. 25 učesnika je bilo podeljeno u 6 timova, radili su 48 sati na velikom opsegu rešenja, od jednostavne tehnologije do internet aplikacija i igrica.

Beogradsko poglavlje će predstaviti Techfugees i rešenja koja su smišljena na beogradskom hackathon-u festivalskoj publici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
10/06/2016
14:20 - 14:40 H

Učesnici

 • filip

  Filip Milenković

  Filip Milenkovic je aktivista, komunikativna osoba i ljubitelj tehnologije, sa korenima u političkim naukama, filozofiji, studijima medija i razvitka internet stranica i ima osam godina radnog iskustva u osnivanju, vođenju i razvijanju nevladinih organizacija u oblasti volontiranja, preduzetništva i javne politike. Filip je ko-osnivač dva onlajn medija i jedne male kompanije, i vodio je nekoliko socijalnih i političkih kampanji. Trenutno radi kao koordinator programa u dve nevladine organizacije i srpski ambasador je Techfugees-a. Prvenstveno je zainteresovan za odnos između tehnologije i politike.

   

   

  Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 • katarina

  Katarina Popović

  Katarina Popović je zaista sadržajna osoba – od koncepta teškog pisanja za digitalne kanale. Takođe, uživa u građenju sadržajnih alatki za stvaranje. U svom radu, kombinuje blage veštine pripovedanja, reklamirajući iskustvo i znanje tehnologije sa interneta i projekte za primenjivanje.

  Radi i na digitalnim i analognim, komercijalnim i neprofitabilnim kampanjama kao voditelj programa, stvaralac koncepta, pisac sadržaja, autor reklamnih tekstova, motivator i prezenter. Katarina je internacionalno i lokalno nagrađivana kao kreativna osoba sa 15 godina iskustva u reklamiranju.

  Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+