Program > Gradovi za sve

Holandski paviljon @ Mikser festival 2017: Migracija

holandija

Mikser Festival i Holandska ambasada predstavljaju holandske umetnike, stručnjake, organizacije i projekte u okviru Holandskog paviljona. U okviru Holandskog paviljona biće priređena izložba koja će predstaviti odabrane projekte, dok će njihovi predstavnici učestvovati na razgovorima u okviru ciklusa Gradovi za sve u Mikser Talk zoni i u okviru EDU zone.

Pakhuis de Zwijger iz Amsterdama je jedinstvena kulturna organizacija koja je otvorila svoja vrata 2006. godine i izrasla u nezavisnu platformu koju čini grad Amsterdam i njegovi stanovnici. Ovde se stimuliše saradnja usmerena ka boljim uslovima života u gradu, hitna pitanja se stavljaju na dnevni red, povezujući sa kreativnom industrijom. Radi se o integraciji, povezivanje domena i disciplina, razmeni znanja i iskustava, i projektovanja i zamišljanja budućnosti svakodnevice. Direktor Pakhuis de Zwijger-a, Egbert Fransen, će u okviru Mikser razgovora: Fabrike kulture, ispričati više o konceptu rada ove organizacije.

Projekat Startblok iz Riekerhaven u Amsterdamu je stambeni projekat za mlade izbeglice koji su nedavno dobili svoje boravišne dozvole i mlade Holanđane. U Startbloku ovi mladi će dobiti priliku da pomognu jedni drugima u građenju zajedničke budućnosti. O njemu će govoriti Fleur Eymann u okviru Mikser razgovora: Gradovi za sve.
Taconis Stolk, umetnik iz Amsterdama, je konceptualista i meta-modernista. On je inicijator VLFR studija za konceptualizam. Od sredine devedesetih VLFR razvija Metamedijske projekte i teoriju o estetici koncepata i kontekstualne tehnologije, često na raskrsnici umetnosti i nauke. U okviru Mikser razgovora: Gradovi za sve diskutovaće sa ostalim učesnicima kako umetnosti može da doprinese razvoju gradova.

WeLoveTheCity je specijalizovan za participativno planiranje i dizajn u Evropi, Africi i Latinskoj Americi. Njihov pristup počinje sa podelom informacija i znanja. Ali oni nastavljaju dalje, dokle god gradovi vape za inovativnim rešenjima koja je stvarno primenjuju u praksi. Zbog toga oni spajaju ideje i rešenja sa prostorom i investicijama. Rezultat je jedinstveni razvojni concept koji oblikuje koaliciju građan, preduzetnika i institucija. Uz zavrnite rukave, njihov rad je usmeren ka urbanoj budućnosti koja je fer i prilagodljiva. Andries Geerse će u okviru Mikser razgovora: Gradovi za sve predstaviti projekte na kojima trenutno rade.

Mikser razgovori: Fabrike kulture
Petak, 26. maj, 18.30-20h
Egbert Fransen – Parkhuis de Zwijger
Mikser razgovori: Gradovi za sve / Cities for All, Mikser Talks Zona
Subota, 27. maj, 12-15h
Fleur Eymann – Startblock
Andries Geerse – WeLoveTheCity
Nedelja, 28. maj 12–15h
Taconis Stolk – Koninklijk Conservatorium Den Haag

Radionica: SMARTICIPATE – Andries Geerse, WeLoveTheCity, Amsterdam, Holandija, EDU zona u EDU paviljonu
Subota, 27. maj, 19-20.30h

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Silos 3: Dizajn Zona
25/05/2017
26/05/2017
27/05/2017
28/05/2017
17:00 - 22:00 H
17:00 - 22:00 H
12:00 - 22:00 H
12:00 - 22:00 H