Program > Vizuelne umetnosti, teatar i film

Interaktivna LAAB izložba: Čudna šuma

laab

Interaktivna izložba LAAB-a (Link Art Media Lab), radova studenata ALUM-a i IT akademije, istražuje mogućnosti interfejsa van naučenih mobilnih ili kompjuterskih ramova. Čudna šuma je prostor koji reaguje na posetioca kao što ekosistem reaguje na čoveka… a čovek je toga danas sve manje svestan. Tehnologijom insistiramo na prirodi u betonu, suprotstavljamo aktivno-apatičnom i svesno-nesvesnom. Kroz doživljaj se vraćamo u mitsko vreme jedinstva čoveka i habitata.

U prostoru lišenom emocija i doživljaja kakvi su moderni gradovi i odnosi, magija prirode je migracija ka izvornom stanju u kome leži mir i stabilnost ljudskog duha. Umetnički rad postaje deo tih neo-organskih migracija. U prirodi boravi stvarno opuštanje, strah, ekstaza.

Čudna šuma je svojevrstan hram u kome je jedini zadatak samo prirodno – biti.

LAAB je prva media arts laboratorija na ovim prostorima koja istražuje spoj umetnosti, tehnologije i medija kroz postavke, proizvode i inovacije. Projekat je deo Akademije Lepih Umetnosti i Multimedija u Beogradu.

*** NAJAVA ***

 

U okviru interaktivne izložbe Čudna šuma, poslednji dan Mikser festivala organizujemo jednodnevnu radionicu live coding-a sa new media umetnikom Stanislavom Drčom.

Pozivamo sve dizajnere, programere, muzičare i vizualne umetnike da nam se pridruže u live stvaranju novih vizuala i interakcija koji će biti prikazani poslednje veče festivala – 29.05 u Čudna šuma prostoriji silosa. Ponesite svoje kompjutere i instrumente 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Silos 2: Art Zona
25/05/2017
26/05/2017
27/05/2017
28/05/2017
17:00 - 22:00 H
17:00 - 22:00 H
12:00 - 22:00 H
12:00 - 22:00 H