Program > Osetljivi grad

01_NasGrad.doc

Ivana Malinović i Katarina Ćirilović – Naš grad

Grupa autora koja je prošle godine iznenadila javnost sa jednim crtanim filmom kojim su iskazali brigu o svom gradu, na godišnjicu istog poklanja svojim sugradjanima nastavak uz poruku – sačuvajte svoj grad i od svojih i od tudjih loših navika!

Tim autora iz Beograda sa ponosom predstavlja svoju novu edukativnu animaciju pod imenom „NAŠ GRAD“. Prikupili smo relevantne  informacije o različitim inovativnim pristupima urbanom razvoju i potrudili se da ih kreativno sublimiramo kroz film i tako učinimo dostupnim velikom broju građana koji nisu profesionalno upućeni u slična istraživanja. Želja nam je da formom angažovanog filma pomognemo buđenju brige i svesti kod građana po pitanju sopstvenog životnog okruženja.

Ovaj film je zapravo nastavak prethodnog videa „Naš Beograd na vodi“, koga je za godinu dana videlo oko 200 hiljada gledalaca na youtube i na taj način probudio pažnju javnosti i okrenuvši je ka promišljanju kompleksne teme urbanog razvoja Beograda. U toj animaciji, koristili smo whiteboard animaciju kao alat za pojašnjenje nekih mogučih posledica aktuelnog projekta koji se izvodi na obalama našeg grada.

Za ovaj filmski produžetak promišljanja bilo je potrebno još sveobuhvatnije strateško, produkcijsko i kreativno udruživanje – pa su se osnovnom autorskom timu pridružile i organizacije i autori koji se već duže vreme bave odnosom građana prema sopstvenom gradu (Mikser house, Gete institut, BEogradski festival cveća i CIklotron produkcija).

Osnovni cilj naše edukativne filmske produkcije je upoznavanje interesnih grupa šireg raspona (građani, investitori, donosioci doluka,  stručnjaci) sa medjusobno interaktivnim elementima procesa održivog urbanog razvoja.

Autori su: Katarina Ćirilović, Ana Đorđević Petrović, Ivana Malinović, Jelena Milunović, Isidora Stanić i Luka Tilinger.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
10/06/2016
15:40 - 16:00 H

Učesnici

 • 12019827_10206093169462961_2720665096596294518_n

  Katarina Ćirilović

  Filmski reditelj iz Beograda, bavi se eksperimentalnim i animiranim filmom, humanim i ekološkim aktivizmom i urbanim baštovanstvom.

  Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
 • ivana foto

  Ivana Malinović

  Osnovne studije komunikologije, Ivana Malinović završila je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Master diplomu u oblasti urbanističkog menadžmenta i održivog razvoja dobila je na studijama u okviru Centra za mir i razvoj, Ujedinjenih nacija. Tokom svoje karijere, Ivana Malinović je provela više od deset godina radeći na različitim komercijalnim projektima, dobivši bogato profesionalno iskustvo u oblastima medija, odnosa s javnošću, interne i eksterne komunikacije, organizacije događaja i izdavaštva. Provela je sedam godina u projektnom menadžmentu, u oblasti održivog urbanističkog razvoja.

  Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+