Program > Vizuelne umetnosti, teatar i film

izlozba: DOODLE ART – RED BULL

izložba

Red Bull Doodle Art se nedavno vrlo uspešno završio. Za vreme trajanja projekta, pristiglo je preko 3.000 žvrljotina od kojih je publika izabrala 20 finalista, a žiri proglasio top 3 rada i pobednicu takmičenja – Irenu Živanović, koja će predstavljati Srbiju na svetskom finalu!

Red Bull Doodle Art je globalni projekat u kome učestvuje više od 40 zemalja širom sveta. Svi studenti iz tih zemalja su bili kvalifikovani za prijavljivanje na jedino žvrljačko takmičenje na svetu! Opšte je poznato da je studentima svojstveno da žvrljaju stalno – na predavanjima, dok uče, iz hobija… I kroz žvrljanje, mnogi umeju da iskažu svoj skriveni umetnički talenat. Tako je za vreme prve faze takmičenja, publika izglasala 20 najboljih žvrljotina od preko 3.000 koliko je pristiglo tokom aplikacione faze, a žiri je proglasio top 3 rada i pobednicu! U sledećoj fazi takmičenja, nacionalni pobednici će se okupiti na Globalnoj Galeriji i oživeti svoje pobedničke žvrljotine u 3D virtuelnoj realnosti!

Dok nestrpljivo iščekujemo destinaciju Globalne VR Galerije i dešavanja koja će na njoj uslediti, publika na Mikser Festivalu će imati priliku da vidi najbolje radove na izložbi koja će biti postavljena na festivalu.

Nova-stara lokacija za Mikser festival je ove godine Donji Dorćol i Žitomlin. Doživljavajući svoje deveto izdanje ove godine, četiri glavne teme koje festival pokriva su MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, TEHNOLOGIJE I UMETNOST, NOVE FABRIKE KULTURE. Tokom trajanja festivala od 25. do 28. maja imaćete prilike da uživate u raznovrsnom umetničkom i muzičkom programu, između ostalog i na izložbi radova Red Bull Doodle Art-a koju smo pripremili.

Ovog puta, radovi neće visiti u prostoru, već će biti u ravni sa nebom, na specijalno dizajniranoj platformi i gledaće se iz lazy bag perspektive. Pozivamo vas na druženje sa finalistima, crtanje i uživanje u pogledu na Dunav.

Vidimo se u Žitomlinu!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
River Stage
25/05/2017
26/05/2017
27/05/2017
28/05/2017
17:00 - 24:00 H
17:00 - 24:00 H
12:00 - 24:00 H
12:00 - 24:00 H