Program > Dizajn zona

Izložba: KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE

Povodom otvaranja svog prvog regionalnog centra u Sarajevu, nezavisni kulturni centar Mikser House je, uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Vlade Švajcarske, raspisao konkurs za grafičke dizajnere i ilustratore sa područja bivše Jugoslavije za dizajn fasade budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House koji se otvara 8.septembra, 2017. godine u Sarajevu.

Konkurs ima za cilj kreiranje novih mogućnosti za profesionalno ostvarenje kreativnih talenata sa Balkana i promovisanje grafičkog dizajna kao discipline izvan očekivanih medija, u urbanom prostoru. Autori su imali zadatak da osmisle kreativno rešenje za fasadu napuštene fabričke hale koja će se novom namenom transformisati u “fabriku kulture”, i doprinesu revitalizaciji kvarta Pofalići, vodeći računa da svojim rešenjima reflektuju glavne vrednosti koje zagovara kulturni centar “Mikser House”: multidisciplinarnost, multikulturalnost, urbani duh, povezivanje regiona kulturom, ideju otvorenog društva za sve.

 

Regionalni žiri u sastavu Mirko Ilić,ilustrator, grafički dizajner i profesor na Školi vizuelnih umetnosti u Njujorku; Bojan Hadžihalilović, grafički dizajner i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i Maja Lalić, arhitekta urbanista i kreativni direktor Mikser festivala u Beogradu od 97 pristiglih radova iz svih bivših jugoslovenskih republika odabrao je 20 finalista čiji radovi čine izložbu “Kuća za sve naše ljude” u dizajn zoni Mikser Festivala. Žiri će konačne pobednike konkusa proglasiti poslednjeg dana festivala, u nedelju, 28. maja, u 17 časova, u trećem silosu Žitomlina, gde se održava i sama izložba “Kuća za sve naše ljude”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pored novčanih nagrada za prva tri rešenja, prvonagrađeni rad biće i izveden na fasadi kulturnog centra Mikser Housa u Sarajevu. Predstavljamo finaliste prvog kruga regionalnog konkursa “KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE” za grafički dizajn fasade, čije ćete radove moći da vidite na Mikser festivalu, i glasate za svog favorita među rešenjima koje će dobiti Nagradu publike Mikser festivala.

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učesnici u izložbi:

Svi naši ljudi – Ajša Beširević, BIH
Merak House – Aleksandar Savić, Srbija
SHIFT – Aleksandar Savić, Srbija
Future in Progress – Amila Smajlović, Michael Pleschberger, BiH
Svex_mosabavlju – Amila Terzić, Monika Močević, BIH
A Living House – Ana Kovačić, Hrvatska
Linije – Armin Numanović, BIH
Liquid World – Armin Numanović, BIH
Tarih za Aleksu  – Berin Spahić, BIH
Umjetnost različitosti – Bojan Galić, BIH
Under reconstruction developed – Bojan Kanlić, Hrvatska
Vučko Miskin Crni – Boris Stapić, BIH
Diversity World – Danira Isović, BIH
It`s Happening – Haris Jusović, BIH
Mikser World – Ismar Žalicam, BIH
The Moment – Jana Misheva, Macedonia
Connection – Jovica Šević, Srbija
Kreativna Oaza – Nevena Katalina, Milica Čvokić – BIH
Mikser x Sarajevo – Sergej Tucakov, Srbija
Fasada za Mikser House – Valentina Zlatić, BIH

 

 

 

Koktel i proglašenje pobednika drugog kruga: Nedelja, 28.5. u 17h

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Silos 3: Dizajn Zona
25/05/2017
26/05/2017
27/05/2017
28/05/2017
17:00 - 22:00 H
17:00 - 22:00 H
12:00 - 22:00 H
12:00 - 22:00 H