Program > Osetljivi grad

bewerkt1website-1920x1280

Manon van Hoeckel – In Limbo Embassy: An Embassy for Landless Refugees

„In Limbo Ambasada“ predstavlja grupu ljudi, ne deo zemlje. Ambasada je putujuća, za one izbeglice koje traže azil i nedokumentovane migrante koji prolaze kroz pukotine. Sa onima koji traže azil kao ambasadorima, In Limbo Ambasada ima za cilj da prikaže one koji su nedokumentovani iz drugog ugla.

In Limbo Ambasada je osnovana za ljude koji se nalaze „u limbu“; za izbeglice kojima nije dozvoljeno da ostanu u Holandiji, ali koji takođe ne mogu da se vrate u zemlju svog porekla zbog nevažećih dokumenata ili zbog opasne situacije u kojoj se njihova rodna zemlja nalazi. Mnogi od njih se ne osećaju kao da ih sopstvena ambasada ili mediji predstavljaju. Putujuća ambasada je neutralno mesto nalaženja.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
08/06/2016
14:40 - 15:00 H

Učesnici

  • inlimboManonfeature-616x462

    Manon van Hoeckel

    Kao umetnik Manon radi na projektima koji su socijalno povezani i koji se odigravaju na javnim mestima. Sa svojim projektima ona se trudi da podstakne ponovno zamišljanje naših dnevnih okruženja. Manon često ko-kreira sa zajednicama. Nada se da će doprineti projektima koji poboljšavaju dobrobit zajednica i koji će moći da stvore alat za razgovor. Njen posldnji projekat, In Limbo Ambasada, je mobilna ambasada koja pomaže izbeglicama kao platforma za dijalog.

    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+