Program > Osetljivi grad

Festival-Mar-de-Mares-SFS-BASURAMA-3238-2

Manuel Polanco Perez-Llantada – Basurama

Basurama je kolektiv posvećen ekološkoj i kulturološkoj istrazi, kreativnosti i produktivnosti, osnovan 2001., koji je centralizovao svoju oblast izučavanja i delanje na produktivne procese, na odabire koji su u vezi sa njima i na kreativne mogućnosti koje se javljaju u ovom modernom spoju. Rođen je u Arhitektonskoj školi u Madridu i od tada evoluira i usvaja nove metode. Bavi se inherentnim fenomenima vezanim za masovnu produkciju realnog i virtualnog đubreta u društvu iznoseći nove vizije koje funkcionišu kao regenerisanje mišljenja i ponašanja. Detektuje pukotine unutar ovih generacijskih procesa i upotrebu koju nam ne plasiraju samo u vezi sa eksploatisanjem resursa već i sa našim načinom razmišljanja, rada i percepcije stvarnosti.

Basurama nastoji da pronađe otpatke tamo gde ih nije tako lako pronaći i takođe nastoji da prouči svaki vid đubreta. Vremenom je postao multidisciplinarni prostor u kom se razvijaju simultane aktivnosti koje su različite ali ipak imaju zajedničko središte. Zauzimaju svoje mesto odmah pored vizualne umetnosti, jednako prihvaćene, svaki vid radionica, koncerata, projekcija i publikacija. Takođe nastoji na uspostavljanju platforme koja bi za cilj imala spajanje različitih likova iz različitih oblasti koja samo naizgled deluju previše udaljeno, i na taj način se mogu smatrati određenim prostorom za sastajanje. Realizovao je više od 1000 projekata na četiri kontinenta, sa sedištem u Madridu i stalnom kancelarijom u Sao Paulu (Brazil) i Bilbau (Španija).

1

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
09/06/2016
14:00 - 14:20 H

Učesnici

  • maxresdefault

    Manuel Polanco Perez-Llantada

    Manuel Polanco je diplomirao na Školi za arhitekturu u Madridu. Jedan je od osnivača Basurama kolektiva. Njegove aktivnosti u okviru kolektiva čini rad na različitim projektima i programima koji imaju za cilj da podrže građanske inicijative na različitim nivoima i u različitim formatima. Od 2013. godine koordiniše projekat Urban Cooks Platfrom koji finansira Evropska unija.

    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+