Program > Muzika

Marko Louis

muzika

Dve godine nakon prvog samostalnog albuma „SHINE ON ME“, Marko Louis 20.aprila izdaje novi album pod nazivom „BESKRAJ“. Na ovom albumu će se naći jedanaest pesama od kojih su devet dueti. Pored toga što peva, Marko se potpisuje i kao kompozitor, aranžer i dizajner zvuka. Prisutan je uticaj balkanske i orijentalne muzike sa primesama džeza, fanka, popa, regea.

„Kad god sam kupovao muzičke albume uvek sam tražio prvo da preslušam duete. Bilo mi je najzanimljivije kada različiti izvođači sarađuju i naprave spoj svojih interpretacija i svojih stilova. Na ovom albumu sam rešio da ceo album bude spoj različitih energija i kultura širom sveta“ izjavio je Marko.

Na novoj „ploči“, koju je izdao za izdavačku kuću Lampshade Media, Marko je sarađivao sa poznatim umetnicima kao što su Vasil Hadžimanov (Srbija ), Vlatko Stefanovski ( Makedonija ), Bobo ( Bugarska ), Adnan Šaran ( BiH ), Božo Vrećo ( BiH ). Pored u našem regionu poznatih imena, Marko je sarađivao sa izvođačima širom sveta kao što su Tanu Saxena ( Indija ), Layth SidiQ ( Jermenija, SAD ) i drugi.

Na albumu se nalaze dve kompozicije Markovog oca Ljubiše Stojanovića Louisa, koje je obradio zajedno sa Vasilom Hadžimanovom i Vlatkom Stefanovskim. „Pesme DOVIĐENJA i CVEĆE CAFNALO su manje poznate pesme moga oca ali su moje omiljene. Uvek mi je bila želja da ova dva dela zabeležim jednog dana na traku i ispunila mi se želja.“ dodaje Marko koji je album posvetio rodetiljima.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
River Stage
25/05/2017
22:00 - 23:30 H