Program >

Mikser Bazaar

Mikser bazar ove godine skreće pažnju na važnost racionalnije i pametnije potrošnje i proizvodnje. U okviru teme “Cirkuliši” Mikser Festival poziva sve kreativne dizajnere, zanatlije, proizvođače rukotvorina, nakita, odeće i obuće, dekorativnih predmeta, dečjih igračaka i opreme koji svoje proizvode prave od lokalnih resursa, recikliranih materijala, objekata koji su nekada imali drugu namenu ili bi postali otpad, da svoja kreativna rešenja izlože u okviru Mikser Bazara na Dorćol Platzu.

Takođe, u cilju promovisanja održive potrošnje i ponovne upotrebe starih stvari, pozivamo i prodavce secondhand i vintage komada, kolekcionare, antikvare, prodavce gramofonskih ploča, kaseta, stripova da svojim starim komadima nađu nove vlasnike.

U jeku globalnih izazova sa kojima se naše društvo suočava, otpad nastao zbog preteranog kozumerizma i stalne težnje za masovnom proizvodnjom koja zadovoljava apetit današnjih potrošača, puni naše reke, mora, šume i ulice. Nalaženje nove upotrebe starim predmetima, prekrajanje i stvaranje novih rešenja od istrošenih materijala, fokus na lokalne resurse, korišćenje otpada za stvaranje dizajnerskih prozvoda su samo neka od rešenja za navedene izazove. Mikser bazar ove godine traži rešenje za ova pitanja!

Dorćol Platz
24/05/2019
25/05/2019
26/05/2019
11:00 - 23:00 H
11:00 - 23:00 H
11:00 - 23:00 H