Program > Dizajn

fences2 web

Predavanje: Dejana Kabiljo

Dejana Kabiljo stvara umetnost, arhitekturu i dizajn za sve nas sa malim slabostima, lošim navikama i opsesijama. Velikom izložbom u MAKu, Muzeju primenjene / savremene umetnosti u Beču, Kabiljo je lansirala svoju umetničku manufakturu Kabiljo Inc. 2001. godine.

gold3 web

Sa lakoćom se kreće između svetova ignorišući predefinisane kategorije umetnosti i dizajna, birajući da se igra vlastitim konceptom korisnog I beskorisnog. Operativna funkcionalnost njenih radova integriše se u radu kao poetski element, tako prkosi olakoj kategorizaciji.

Kabiljo-Inc.-PrettyPretty-45155.XL

Objekte stvara sa dubokim poštovanjem prema materijalu, hrabrosti za eksperiment i opsesivnom brigom o izvedbi, baziranoj ponekad na bečkom zanatstvu, a ponekad na visoko razvijenoj tehnologiji.

Njeni radovi uvršteni su u kolekcije: MAKa, u Beču, Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu, Wien Museuma u Beču, kao i mnoge privatne zbirke.

www.kabiljo. com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
11/06/2016
18:00 - 19:00 H

Učesnici

  • dejana-kabiljo-pretty-pretty-yatzer_5

    Dejana Kabiljo

    Dejana Kabiljo je diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a magistrirala iz oblasti dizajna na Domus akademiji u Milanu. Rođena je i odrasla u Splitu , na jadranskoj obali, a danas živi i radi u Beču.

     

    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+