Program >

ProCredit banka

Unapređenje energetske efikasnosti i zaštita životne sredine su teme koje iz godine u godinu postaju sve aktuelnija u Srbiji i to sa punim pravom.

Prateći takav trend, ali i prepoznajući potencijal koji ova unapređenja pružaju svima, ProCredit banka je 2007. godine počela sa intenzivnom promocijom i podrškom u finansiranju energetski efikasnih rešenja. U proteklom periodu smo na tom polju ostvarili odlične rezultate i velikom broju preduzeća, mnogim poljoprivrednim proizvođačima i građanima dosad smo odobrili i isplatili više od 250 miliona evra kredita namenjenih upravo investicijama u energetski efikasna rešenja, kao i u obnovljive izvore energije i ostale mere zaštite životne sredine.

Naša posvećenost očuvanju zdravlja životne sredine i unapređenju energetske efikasnosti se ne zaustavlja samo na finansiranju projekata i odobravanju pozajmica klijentima koji planiraju da učine određene pomake u tim oblastima.

Naime, naša banka je tokom proteklih godina značajno promenila i unapredila svoje sopstveno poslovanje, upravo vodeći računa o tome da što manje negativno utičemo na sredinu u kojoj živimo i radimo.

Upravo zbog toga, naša banka je značajno modifikovala i promenila svoje poslovanje. Investirali smo u LED rasvetu u svojim ekspoziturama, efikasnu klimetizaciju, prva smo banka u Srbiji koja je otvorila svoju zelenu ekspozituru u Nišu, a osim toga naša banka je prva finansijska institucija u Srbiji koja je nabavila veći broj u potpunosti električnih automobila i njima zamenila svoje standarde automobila koji troše benzin i dizel.

Kao potvrdu ispravnog puta u smislu zaštite životne sredine, ProCredit banka je krajem 2016. uskladila svoje poslovanje sa medjunarodnim standardom ISO 14001:2015 (Environmental Management System) i tako postala jedina finansijska institucija koja je sertifikovala svoj sistem za upravljanje zaštitom životne sredine.

Naša želja je da svojim primerom pokažemo da se ulaganja u energetsku efikasnost i očuvanje životne sredine višestruko isplate, kao i da ulaganja u takva rešenja nisu ekonomski neopravdana i deo nekog modernog trenda.

Veoma nam je drago što sve veći broj preduzeća i proizvođača u Srbiji razmišlja o investicijama u energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije i ekološki opravdana rešenja. Za ulaganja u ove projekte ima puno prostora i potencijala u našoj zemlji i uvereni smo da će Srbija u narednim godinama dodatno iskoristiti sve svoje potencijale koji postoje u toj oblasti.