Program > Edu zona

Radionica za edukatore: Ja mogu

edu | radionica

INSTANT AKTIVISTA

Kako da svoje učenike učinite aktivnim članovima društva u dva školska časa!

DFC Serbia vas poziva na JA MOGU“ Lab u okviru Mikser festivala – EDU zone, 28. 05. 2017. od 12-14h,  u kome ćemo korišćenjem design thinking metode tragati za rešenjima različitih izazova oko nas.

Svakog dana kada stignete u školu susrećete se sa istima zahtevima:

Budite aktivni (i kad vam nije do toga)!

Budite proaktivni (i kada vam se sedi kući)!

Dajte sve od sebe (I više od toga!)

Promenite sebe – ne čekajte ponedeljak ili prvi u mesecu ili narednu godinu.

Budite uzor deci i mladima – pokažite da vi to možete!

I svaki dan se borite da ispunite sve ove ciljeve, da svojim učenicima date najbolje od sebe kako bi se oni sutra ostvarili kao ljudi. Ali ponekad je sve to previše i deluje kao da ne uspevate da doprete do njih.

Možda je vreme da prestanete da im pokazujete. Možda je upravo došao trenutak da vam oni pokažu šta sve žele da urade kako bi svet u kome žive bio drugačiji i lepši.

„JA MOGU“ Lab je otvoren za sve učitelje i nastavnike koji žele da prošire i obogate svoj način rada!

DFC Serbia je deo globalnog pokreta Design for Change (http://www.dfcworld.com/) koji pruža deci i mladima mogućnost da svoje ideje o tome kako da promene svet isprobaju u praksi, za početak u svom neposrednom okruženju. Osnivačica pokreta je Kiran Bir Seti, dizajnerka iz Indije, vođena idejom da decu i mlade treba osnažiti ne samo veštinama i znanjima nego i stavom da mogu da promene svet. DFC je počeo sa radom 2009. godine i do danas se proširio na sve kontinente i prisutan je u više od 50 zemalja. DFC Serbia je započeo svoj rad 2016. s idejom da DFC metodu učini dostupnom što većem broju dece i mladih.

Prijavite se do 24. maja na dfcsrbija@gmail.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Silos 2: Radionice
28/05/2017
12:00 - 14:00 H