Program > Vizuelne umetnosti, teatar i film

Španija @ 9. Mikser festival 2017: Migracija

španija

Institut Servantes i ove godine dovodi zanimljiv program na Mikser festival. 

U okviru Art zone, u saradnji sa organizacijom Contemporanea predstaviće nam se dve umetnice iz Španije, Marta Serna i Almudena Rodríguez će kroz svoju instalaciju i radionicu sa posetiocima festivala dati svoje viđenje noseće teme festivala – Migracije. 

U okviru filmskog programa, u saradnji sa filmskim festivalom Španski metar biće prkazan ciklus filmova: Imaginarna geografija
Migraciona kretanja u evropskoj geografskoj zoni ne predstavljaju ništa novo u istoriji Starog kontinenta, ali, nažalost, od početka 20. veka do današnjih dana, otkrivaju tegobnu stvarnost hiljada osoba koje napuštaju domove u pokušaju da reše probleme preživljavanja ili u potrazi za boljim životom. Ciklus Imaginarna geografija, koji je osmislio David Varela (Docma) predstavlja putovanje kroz različite epizode – mnoge od njih dogodile su se upravo unutar geografskih granica Španije – otelotvorene u dokumentarnim filmovima španske produkcije koji se bave preispitivanjem informacija, ali i podstiču nâs savremenike na razmišljanje o tim ljudima.
 
Organizatori programa: Contemporánea (Španija), DOCMA – Asociación de cine documental, Institut Servantes (Beograd) i Mikser festival uz podršku Ambasade Španije.
 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
Silos 2: Art Zona