Mikser festival i „Exer Art” predstavljaju izložbu nastalu od konkursa za likovne umetnike i grafičke dizajnere. Predmet konkursa su bili vizuelni radovi – slike, crteži grafike, ilustracije ili kolaži, a poziv je važio za sve umetnike/ce koji stvaraju na teritoriji Republike Srbije.

“Exer Art” je daleko više od urbanog modnog brenda. To je pokretačka snaga koju predvode srpski umetnici i dizajneri sa misijom da umetnost učine svakodnevno prisutnom kao integralni deo svih aspekata našeg života. Baš kao i tema ovogodišnjeg Mikser festivala: Mikrotaktike, i sam naziv „ekser“ simbolizuje male ali snažne akcije koje nose promenu, probijaju granice i ruše tabue, ali istovremeno predstavlja konstruktivan detalj koji spaja i povezivanjem gradi nešto daleko veće.

Naš stručni žiri koji čine Slavimir Stojanović, grafički dizajner, osnivač brenda Futro; Lidija Delić, umetnica, docentkinja na Fakultetu likovnih umetnosti, suosnivačica galerije U10; Igor Marsenić, likovni umetnik, izvršni menadžer udruženja ASAP; Ksenija Pantelić, grafička umetnica i ilustratorka, art direktorka Mikser organizacije / Liceulice i Katarina Gaborović, marketing ekspertkinja i osnivačica „Exer Art-a” koji će do 13. maja izabrali su radove koji su nagrađeni učešćem na izložbi u okviru Mikser Festivala. Kreativni tim „Exer Art-a” odabratće jedan od izloženih radova koji će biti štampan na novoj kolekciji majica, a autor odabranog rada nagrađen novčanom nagradom od 500 evra.

Pobednici:

Andrijana Bugarić – PILE

Andrijana Bugarić – ZMIJA

Dunja Mihajlović – BEZ NASLOVA

Dunja Mihajlović – BEZ NASLOVA 4

Igor Kovačević – SQUARE

Igor Kovačević – TRMNI

Igor Kovačević – NOVE SL/ŠK

Igor Kovačević – BIC

Igor Kovačević – BACITE KARTICU

IndiraKandić Nazzal – DANCING TULIPS

Indira Kandić Nazzal – THREE YELLOW TULIPS

Ines Jakovljević – ETERNALLY

Marija Milanović – BEZ NAZIVA

Nikola Minić – EKSER 4

Pavle Ćurčić – BEZ NAZIVA

Pavle Ćurčić – BEZ NAZIVA

Pavle Ivić – LJUDI U AUTU

Petar Zorkić – SUSRET

VALENTINA BROSTEN – BEZ NAZIVA 1

VALENTINA BROSTEN – BEZ NAZIVA 2

VALENTINA BROSTEN – BEZ NAZIVA 3