INTERVJU

Projekat „Intervju“ zastupa ideju samospoznaje, dubinskog odnosa i sistematične analize ličnosti. Provocira pitanja privatnosti, otuđenosti i ličnih ideologija. Zasnovan na ideji psiholoških modaliteta istraživanja i praksi, „Intervju“ je projekat koji se vrši tako što se određenoj osobi postavljaju univerzalan, unapred osmišljen, splet pitanja. Pitanja su osmišljena sa idejom da dovedu  osobu do stanja prepoznavanja i ispitivanja svog trenutnog stanja identiteta, da evociraju potisnuta osećanja, komunicira sa željama, nadama i zahtevima pojedinca.

Proces kreiranja materijala za projekat zahteva diktafon kojim se razgovor između modela i umetnika snima. Takođe, koristi se fotoaparat kojim se beleže portreti osobe tokom davanja odgovora.   Snimljeni materijal se kasnije dodatno obrađuje i formira audio radove koji beleže određene segmente iz razgovora.

DEJAN

KRSTIĆ

Dejan Krstić, rođen je 1994. u Loznici. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na likovnom departmanu, odsek Slikarstvo 2017. godine. Master studije je takođe završio na Akademiji umetnosti u Novom sadu, katedra za crtanje, pod mentorstvom Višnje Petrović, 2019. godine. Do sada je organizovao devet samostalnih izložbi po konkursu i učestvovao na devetnaest kolektivnih u zemlji i inostranstvu.  Radio je na više domaćih i  međunarodnih projekata od kojih se izdvaja selekcija za učešće na masterklasu Marine Abramović održanog u Beogradu, 2019. Od 2020. aktivan je član Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV).