LIGHT WHICH RETURNS

Autorka ističe da, ako postoji nešto što joj daje nadu u budućnost i ono što može spasiti svet i čovečanstvo je nežnost. Zbog toga je želela da stvori predmet koji bi mogao da podseća ljude na nežnost, lepotu i smirenost. Za nju je priroda koja se sastoji od sva ova tri elementa – njenog ciklusa i nepromenljivosti, bez obzira na to šta se dešava u ljudskom svetu.

Svetlost koja je deo prirode, nešto neophodno za život; ali i svetlo zaigrano, promenljivo u zavisnosti od doba dana i godine – svetlo koje nas iznenadi i zadivi kada se iznenada ugleda u mračnoj sobi ili na zidu zgrade.

JULIA

SKRZINSKA

Julia Skrzinska – rođena 1999. u Krakovu, Poljska, maturant Pete gimnazije Augusta Vitkovskog u Krakovu. Trenutno je student treće godine scenografije na Akademiji lepih umetnosti Jan Matejko u Krakovu, a sada radi na programu razmene Erasmus na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Oduvek su je fascinirale stare fotografije i priče koje se kriju iza njih, tako da su prirodno teme sećanja, detinjstva i prošlosti prisutne u njenom umetničkom delu. Radi uglavnom sa uljnom bojom, akvarelom, gvašom, olovkom, mastilom, ugljem i tehnikom kolaža.