SOBA BEZNAĐA

“Soba beznađa” je prostorna instalacija koja se bavi osećanjem beznađa, vremenom koje teče i nikoga ne čeka, nostalgijom za detinjstvom i neizvesnošću budućnosti. “Soba beznađa” je rezulatat materijalizacije imaginarnog prostora – prostora koji je odraz onoga kako se autor oseća u stvarnom, fizičkom prostoru svoje sobe.

Rad čine krevet čiji je dušek prekriven tamnom posteljinom, sa tamnim pokrivačem i jastukom, nameštenim tako da izgleda kao da neko leži u krevetu. Oko kreveta, po celoj površini poda, nalaze se budilnici, orijentisani prema krevetu i raspoređeni tako da asociraju na minsko polje – koje sprečava izlazak iz kreveta. Preko puta kreveta nalazi se sto, a na stolu pisaća mašina.

NIKOLA

STOJADINOVIĆ

Nikola Stojadinović je rođen 16. septembra 1998. u Novom Sadu. Student je četvrte godine osnovnih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Bio je urednik dva programa Scenske laboratorije “Borislav Gvojić” – “Scenlab_bioskop” i “Scenlab_dancefloor” na Fakultetu tehničkih nauka. Volontirao je na više umetničkih i pozorišnih festivala poput BITEF, FIST i IMPULS festival.