ELEMENTUM

Svojevrsnom intervencijom u prirodi, projekat podrazumeva kreiranje znakova od prirodnih materijala, koji bi uputili na postojanje četiri elementa: vode, vazduha, zemlje i vatre. Pored mogućnosti da se “princip nade” shvati kao razmišljanje o boljoj budućnosti, o poređenju realnosti sa utopijskim viđenjima sveta, društva i umetnosti, ova tema i globalna situacija u kojoj se trenutno nalazimo daje priliku da se razmisli o osnovnim ljudskim, društvenim, umetničkim potrebama.

Ideal podrazumeva utopija, ali stvarnost nas primorava na prepoznavanje i vraćanje suštinskim vrednostima, neophodnih za preživljavanje. Četiri osnovna elementa upravo to i simbolišu, ali takođe predstavljaju i očekivanje, odnosno nadu da će na osnovu ovakve baze biti moguće izgraditi bolju budućnost, stvarnost – utopiju.

HEADSOFIJA

RAKIDŽIĆ

NAĐA

MILIVOJEVIĆ

Sofija Rakidžić je rođena 1995. u Beogradu. Završila je XIII beogradsku gimnaziju. Osnovne akademske studije završila je 2019, a master akademske studije 2020. na FPU u Beogradu, na odseku za konzervaciju i restauraciju slika i umetničkih dela na papiru. Doktorske umetničke studije upisuje 2020. na istom fakultetu u okviru studijskog programa primenjene umetnosti i dizajna.

Nađa Milivojević rođena je 1. januara 1997. u Jagodini. Završila je srednju Umetničku školu u Nišu, smer likovni tehničar. 2019. diplomirala je na FPU u Beogradu, na odseku primenjeno slikarstvo. Master akademske studije na FPU završila je 2020, na odseku primenjeno slikarstvo.