NO BODY IS AVAILABLE

U ovom projektu posebno do izražaja dolazi lična nepovezanost autorke sa sopstvenim telom. Njeno telo je za nju samo alat i nisu u emocionalnoj vezi. Instalacija se za sada sastoji od kombinacije fotografije, performansa, zvučne instalacije, raznih instalacija od tekstila i plastike.

Velika stavka ovog projekta su jestivi delovi tela (pretežito grudi) napravljeni po kalupu autorkine fizionomije. “Svoje” jestive grudi poklanja muškarcima, ostavlja  na cesti, hrani životinje njima – sve kao deo performansa koji je deo ovoga projekta.

STELLA

DRAGOVIĆ

Stella Dragovic je konceptualna umetnica rođena u Zagrebu u Hrvatskoj, a trenutno je pozicionirana u Vajmaru u Nemačkoj.

Stejtment “Promatrač mora postati sudionik, jer je to jedini način da doživi dvostruko iskustvo promatranja i biti promatran.“ može se osetiti u svim njenim delima. To je način na koji ona daje mogućnost promatraču da oseti iste emocije koje ona oseća. Njen način rada je vrlo sirov i višedimenzionalan. Emocije koje pokušava preneti su strah, odsutnost, nepovezanost, odbijanje i emotivna nesigurnost.