VREMEVIDAC

Višemedijski interdisciplinarni  umetnički projekat ‘Vremevidac’  bavi se istraživanjem fenomena vremena i fenomena fantazije u umetnosti (generička moć fantazije u snovima). ‘Vremevidac’ je nastao  na tradiciji vremenske svesti Avgustina Hiponskog  koji tvrdi da budućnost (nadanje) i prošlost (sećanje) postoje samo kao imaginarna vremena, koja se stalno prepliću iz  nemerljive tačke sadašnjost koja predstavlja jedino vreme fizičke realnosti.

Ovaj prošireni film (expanded cinema) je predviđen da se gleda na više ekrana simultano (u više različitih prostorija ili u istoj prostoriji ali na različitim zidovima), gde publika krećući se kroz prostor bira željeni sadržaj koji želi da gleda, na taj način vršeći perceptivni performans.

STEVAN

LUTOVAC

Stevan Lutovac, rođen je 1986. na Cetinju u Crnoj Gori.

Lutovac se aktivno bavi slikarstvom, dizajnom zvuka, video umetnošću i filmom. Glumio je glavne uloge u više domaćih i stranih filmova, producent i autor je većeg broja eksperimentalnih   filmova i video radova. Organizator je i jedan od osnivača internacionalnog multimedijalnog   umetničkog festivala ARTist Montenegro. Član je ULUS, sekcije proširenih medija.