Alesandro Paskvale – DEPOZITNI SISTEM

Alesandro Paskvale je rođen u Padovi, Italija. U njegovoj šestoj godini, porodica se seli u Švajcarsku. Nakon završenih studija inženjeringa prehrambene industrije, u Milanu i Parmi, svoju profesionalnu karijeru započinje u okviru porodičnog biznisa.

  1. godine, nasleđuje svog oca i dolazi na čelo kompanije Mattoni 1873, vodećeg proizvođača mineralne vode u Češkoj.

Pod njegovim vođstvom, kompanija je prerasla u internacionalni holding, sa podružnicama u Austriji, Mađarskoj i Bugarskoj, sa izvozom na različita tržišta. Poslednjom akvizicijom PepsiCo kompanije u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, Mattoni potvrđuje lidersku poziciju holdinga u regionu centralne Evrope.

Alesandro Paskvale je predstavnik druge generacije koja neguje nasleđe kompanije koju je osnovao Hajnrih Mattoni, 1873. godine. Danas, Mattoni 1873 posluje u 8 zemalja centralne i  južne Evrope, sa 11 fabrika u kojima se proizvode lokalne mineralne i izvorske vode, kao i globalno prepoznatljivi i voljeni brendovi.

Održivost je Alesandrova pasija koju dugoročno gaji, ne samo za kompaniju na čijem je čelu, već za čitavu industriju proizvodnje pića u Evropi.  Principe cirkularne ekonomije promoviše kako na nacionalnom, tako i na nivou Evropske unije, sa pozicije potpredsednika Evropske federacije flaširanih voda (European Federation of Bottled Water).