TAČNO U PODNE! Video-intervju sa Merimom Isaković

Nekadašnja najveća mlada zvezda jugoslovenskog filma Merima Isaković, koja je ostvarila nezaboravne uloge u filmovima “Jovana Lukina” i “Neka druga žena”, dospela je osamdesetih godina prošlog veka na sve naslovne strane jugoslovenske štampe kada je doživela saobraćajnu nesreću i tek što je kročila na scenu, završila u invalidskim kolicima. Javnost je pratila njen put izlečenja od Rusije do Kine, a nakon toga Merima je nestala sa ovih prostora. Živela je na Novom Zelandu, a poslednjih desetak godina je u Australiji.

Sada je ponovo u žiži medijske pažnje na prostoru bivše Jugoslavije. Svojom ispovešću u “Nedeljniku” o tome kako ju je kao 18-godišnju studentkinju glume seksualno napastvovao stariji kolega, Merima je prodrmala region. Da ispriča tu bolnu priču, koju je 43 godine čuvala za sebe i najbliže prijatelje, Merimu je podstakao slučaj Danije Štajnfeld, koja je istog kolegu decenijama kasnije, optužila za silovanje.

 

Zašto se odlučila na taj korak, šta je sve u međuvremenu doživela, kako izgleda život iz invalidskih kolica, kako se tretiraju žrtve seksualnog zlostavljanja u Australiji, koliko ženi treba snage da javnosti poveri svoju traumu, zbog čega je zagrljaj važan i zašto jedni drugima treba da budemo oslonac, čak i kada se lično ne poznajemo, ekskluzivno i uživo iz Australije Merima Isaković će govoriti na Mikser festivalu. O svemu ovome, govoriće iz ugla žene, ali i kao klinička psihološkinja i neuropsihološkinja.         

Razgovara: Aleksandar Đuričić, novinar

Ukoliko želite da uživo prisustvujete video-intervjuu popunite prijavu na sledećem formularu. Broj mesta je ograničen!

Link za prijave OVDE. 

Ceo intervju možete pratiti i online na Mikser You Tube kanalu.

Detaljan program Misker Festivala pogledajte OVDE.